Ik volg het woord van wijsheid

Er is een organisatie die raad wil geven over vage gezondheidsklachten, dat je daar niet mee moet blijven lopen. Zij vinden dat je een herstart moet maken, vanaf het beginpunt in je leefstijl en het patroon van je gedachten die je elke dag bezig houden en nee moet zeggen tegen 'ermee leren leven'. Ze zeggen: "Zeg ja tegen 'meer energie' en 'vitaal leven', want ook jij kan het."  

     Verder zeggen zij: Slaapproblemen, lusteloos, of een gevoel dat je niet goed in je vel zit, ja, zorgt er zelfs voor dat we vergeten om voor ons zelf te zorgen. Gezonde voeding blijkt essentieel te zijn om je energiek te voelen. Zij zeggen ook dat het in Nederland ontbreekt aan gevarieerd en gezond eten en dat in voorverpakte producten  e nummers zitten.

     Maar Internationaal gezien kent de EU de strengste toelatingsnormen van alle geïndustrialiseerde landen en daarmee dus ook het kleinste aantal toegestane stoffen die met e nummers worden aangeduid en worden toegevoegd aan voedingsproducten om bijvoorbeeld de smaak te versterken of om bederf tegen te gaan. Nu wordt er door die organisatie ook gezegd dat veel voedingsmiddelen verborgen toegevoegde suikers bevatten, waardoor 'gezond eten' vaak, door alle bewerkingen van essentiële vitamines, mineralen en aminozuren, wordt gemist.

      Het gevolg daaruit moet volgens hen zijn, dat er in je lichaam een overschot aan afvalstoffen ontstaat en een tekort aan de juiste stoffen, dat de gedachte 'het is wat het is', de foute motivatie is. Verandering blijkt mogelijk te wezen maar dat moet je zelf doen. Ze zeggen dat je met een kuur thuis de eerste stappen naar een gezond leven zet. Alleen zelf deze stap zetten blijkt lastig te wezen en daarom wordt de mensheid een coach en voedingsexpert aangepraat. Ik denk eerder dat mij gewoon een probleem wordt aangepraat. Ik volg gelukkig het woord van wijsheid.

     Omdat mijn lichamelijke gesteldheid van invloed is op mijn geest, heeft mijn Vader van mijn geest mij geboden gegeven die erop gericht zijn om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Als onderdeel van de herstelling van het evangelie van Jezus Christus heeft God aan de profeet Joseph Smith geopenbaard hoe ook ik mijn lichaam in goede conditie kan houden, zodat de Geest des Heren bij mij kan zijn. Deze openbaring wordt het woord van wijsheid genoemd. Als ook u bereid bent dit gebod te gehoorzamen, kunt u door de doop worden opgenomen in De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. God heeft mij grote zegeningen beloofd als ik dit gebod in geloof gehoorzaam.

     In deze openbaring krijg ik de raad om mij te onthouden van alcohol, tabak, koffie en thee. Later hebben de profeten verklaard dat we geen schadelijke en verslavende middelen moeten gebruiken. Het woord van wijsheid leert ook dat ik zuinig met vlees moet zijn, en ik granen, vruchten en groenten behoor te eten.

     Nu ik het woord van wijsheid al 15 jaar gratis naleef, komt dat mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede. Hoewel het mij niet vrijwaart van de gebruikelijke gezondheidsproblemen, (maar dat doet het programma van die organisatie ook niet) zal naleving van dit gebod mijn lichamelijk en geestelijk welzijn vergroten. Leef dus gezonder zonder dat het je veel geld kost en volg net als ik gewoon het woord van wijsheid. Je hoeft er geen mormoon voor te worden. En dit getuig ik in Jezus naam. Amen.