Mijn geest kan met de Heilige Geest communiceren

    Bert Keizer (62), arts, schrijver en filosoof, bestudeerd allerlei filosofische en overige lectuur over hersenen, lichaam en geest. Hij is namelijk verpleeghuisarts en daardoor weet hij als geen ander hoe mensen kunnen aftakelen als gevolg van hersenschade. Hij dacht daar meer wijsheid in te verkrijgen door met zijn neus er bovenop te staan wanneer chirurgen een menselijke schedel openzagen. 

     Zijn slotconclusie is dat hij alleen maar dieper verstrikt geraakt is in de onontkoombaarheid van ons samenvallen met de hersenen. Anderen denken dat in dat geval de 'ziel' als concept onbruikbaar is geworden. Hij vindt zich daarentegen geen reductionist, die beweert dat liefde slechts een chemische reactie is, of enkel een kwestie van stofjes, want het feit dat een bepaald fenomeen terug gezien wordt als een chemische reactie, wil volgens hem niet zeggen dat het enkel daaruit bestaat. Het verdriet over het verlies van zijn moeder, in termen van de chemische samenstelling van zijn tranen vindt hij prima, terwijl het voor hem ook ellendig blijft. Die chemische tranenanalyse zegt hem niets, want het is volgens hem geen kennis die maakt dat hij iets beter begrijpt.

      Daarnaast vindt hij zich ook geen materialist, omdat hij zich afvraagt wat dat is, want hij denkt dat een dergelijk iemand gelooft dat er alleen maar moleculen zijn. Hij weet echter niet hoe dat getoond wordt en vraagt zich af hoe men leeft naar dat idee, want een kind gooi je ook niet zomaar op het vuur omdat je het koud hebt terwijl dat kind slechts een verzameling moleculen is.

     Wij mensen hebben een geestelijk leven en dat noemt hij de ziel maar ook niets meer dan dat want het is geen extra element naast of boven de moleculen. Het is volgens hem de andere kant van de medaille waar spirituele types gek van worden, want ze weten dat hij geen cent geeft om al dat gezeur over de hemel waar we naartoe zouden gaan. Hij gelooft dus wel in de 'ziel' wat zijn filosofie verwarrend maakt maar als hij voor het woord 'geest' kiest ontstaat er volgens hem precies dezelfde verwarring.

     Ik denk, nu ik dit probeer te begrijpen, dat Bert Keizer onder invloed is gekomen van Lucifer en alleen maar op zijn eigen filosofie vertrouwd. Ik hoop dat ik hem met het volgende een beetje weg kan leiden van zijn verwarring. Na uw doop door onderdompeling in 'De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen' worden er handen op uw hoofd gelegd om de gave van de Heilige Geest te ontvangen. Als u getrouw bent/blijft kan u zijn invloed doorlopend bij u hebben. Door Hem kan iedere 'heilige der laatste dagen' gezegend worden met bepaalde geestelijke machten die gaven van de Geest worden genoemd.

     Die gaven worden gegeven aan wie trouw zijn aan Christus. En al die gaven komen van God, voor het welzijn van zijn geestkinderen. (Zie L&V 46:26.) Door de gaven van de Geest kan u de waarheden van het herstelde evangelie te weten komen en erin onderwijzen. Ze zullen u helpen anderen tot zegen te zijn. Ze zullen u terugleiden naar uw hemelse Vader. Om die gaven verstandig te kunnen gebruiken, moet u weten wat ze zijn, hoe u ze kunt ontwikkelen en hoe u Satans nabootsingen kunt herkennen. Uw lichaam en uw geest - waar God de Vader van is - vormen samen uw ziel en door uw getrouwheid kan uw geest met de Heilige Geest communiceren en kunt u weten wat waar en niet waar is. En dit getuig ik in Jezus naam. Amen.