Ooit krijgt u elke beloofde zegening

     Tijdens mijn zendingsdrang spreek ik heel veel mensen en de meeste hebben in mijn nieuwe levensbenadering totaal geen interesse, iets wat ik niet kan begrijpen. Zo sprak ik laatst met een jonge vrouw van 28 jaar in een Billy Jeans Chill-pak. Zij had net een nieuw appartement gekocht voor een slordige € 300.000,- met een bruto maandlast van € 1350,- per maand. Wat mij het meest intrigeerde was het feit dat het appartement beschikte over een kinderkamer.

     Zij was net afgestudeerd voor Associate degree, een nieuwe landelijke erkende tweejarige hbo-opleiding, een deelprogramma van de hbo-bacheloropleiding, iets waar ik nog nooit van had gehoord.  Ze zei dat ze praktisch was ingesteld en daarom een baan had gekregen in de advocatuur met een portefeuille: gezondheidszorg en onderwijs met een aanvangsalaris van € 3400,- bruto per maand. Ik zei tegen haar dat ik haar erg openhartig vond en vroeg of er soms iemand in haar leven was die meer dan normale belangstelling voor haar had.

     Omdat ze zestig uur per week actief was kon zij niets anders doen dan de boot volledig afhouden. De kinderkamer diende omdat zij graag zwanger wilde worden maar geen ware partner had en daarom via een spermabank voor een alternatief alleenstaand moederschap koos.

     Ik vertelde haar dat ik het heel jammer voor haar vond dat voor haar de juiste partner (nog) niet in haar leven was gekomen. Verder kon ik 'met mijn drie echtscheidingen' heel goed begrijpen dat zij deze alleenstaandeweg in was geslagen. Ik ben eindelijk in mijn vierde huwelijk gelukkig in de juiste context, een huwelijk die ik als een parel van de grootste waarde beschouw, iets dat van onschatbare waarde is, ja, een huwelijk dat tot in eeuwigheid zal door bloeien. Ik ben namelijk op mijn vijfenvijftigste levensjaar een door God ingesteld levenspad gaan bewandelen en weet nu, dat geen enkele andere relatie zoveel vreugde kan geven, zoveel goeds teweeg kan brengen of zoveel persoonlijke ontwikkeling kan opleveren.  

     Mijn huwelijk is nu opgebouwd op een fundament van geloof in de Heer Jezus Christus en gehoorzaamheid aan zijn herstelde leringen. Hiermee heb ik een geloofspatroon van elke week naar de tempel, avondmaalsdienst en andere bijeenkomsten, samen gezinsavond houden, bidden en samen of individueel de Schriften bestuderen en het betalen van een eerlijke tiende. Het is ons gezamenlijke streven om gehoorzame, goede mensen te zijn.  

     Geloof is dus bij mij het fundament van elke deugd die de huwelijksband verstevigt en groeit met het onderhouden van de geboden, en dat geldt ook voor de harmonie en vreugde in mijn huwelijk.

     Velen hebben niet zo’n gelukkig huwelijk als ze zouden wensen, zijn nooit getrouwd, zijn gescheiden, zijn een alleenstaande ouder, of zijn om wat voor reden dan ook niet in de positie om te trouwen. Die omstandigheden kunnen moeilijk en hartbrekend zijn, maar hoeven niet eeuwig te duren. Tot diegenen onder u die zich in een dergelijke situatie bevinden maar 'blijmoedig alles doen wat in hun  vermogen ligt' om door te zetten, zeg ik: moge de hemel u overvloedig zegenen. Streef naar het ideaal van een eeuwig huwelijk, inclusief een streven of een voorbereiding om een waardige huwelijkspartner te zijn. Onderhoud de geboden en vertrouw op de Heer en zijn volmaakte liefde voor u. Ooit krijgt u elke beloofde zegening van een dergelijk huwelijk. En dit getuig ik in Jezus naam. Amen.