Ook al is daar een gaatje in de schedel voor nodig

 

     Ik las laatst in het Filosofenmagazine dat er therapieën bestaan waarmee de geestelijke belevingswereld in de hersenen kan worden gemanipuleerd, namelijk Deep Brain Stimulation, (DBS). Dan wordt er een gaatje in de schedel geboord en schuift men door dat gaatje een stevig draadje de hersenen in tot een bepaald punt. Dan worden er door dat draadje stroomstootjes geleidt waardoor de elektrische activiteit van de hersenneuronen die daar liggen veranderd worden. Niemand weet of die neuronen geremd of juist geholpen worden in het afgeven van prikkels aan elkaar.

 

     DBS wordt bij de ziekte van Parkinson gebruikt, om bewegingen te beïnvloeden. In psychische zin wordt het gebruikt om storende geestelijke belevingen in gunstige zin te veranderen, zodat ze verdwijnen of niet meer als storend worden ervaren. Bij psychiatrische problematieke dwangstoornissen is aangetoond dat het in zeventig procent van de gevallen werkt. Zoals te verwachten, wordt er nu onderzoek gedaan of ook andere stoornissen mogelijk met DBS aangepakt kunnen worden zoals anorexia, schizofrenie, nervosa, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en natuurlijk ook de depressie.

 

     Ik leef met dergelijke geestelijke stoornis lijdende mee want ook ik heb daarmee te maken. Ik slik al weer een jaar of tien Risperidon. Dit middel behoort tot de anti psychotische soort. Het vermindert in mijn hersenen de effecten van natuurlijk voorkomende stoffen, die kennelijk bij mij sterker vertegenwoordigd zijn dan bij de gemiddelde Nederlander en bestaat voornamelijk uit dopamine/ adrenaline. Hierdoor verminderen onrust en boosheid, wat mij een ideale 'heilige der laatste dagen' en echtgenoot heeft gemaakt. Het middel lost een groot probleem op.

 

    In de laatste tien jaar ben ik steeds meer gaan beseffen dat er in de hemel een Vader is Die de Vader van mijn geest is, Die mij persoonlijk kent en mijn liefheeft. Ik ben met Hem een relatie aangegaan en communiceer met Hem via mijn persoonlijke openhartige gebeden. Daarnaast herken ik zijn hand in ervaringen en situaties die op mijn pad komen. Sinds ik vijftien jaar geleden lid werd van 'De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen' is er in mijn leven veel veranderd, maar nu ik Risperidon slik, is het herstelde evangelie makkelijker begrijpend voor mij geworden en besef ik meer en meer dat Jezus Christus centraal staat in het evangelieplan. Hij is mijn persoonlijke verlosser en krachtbron.

 

    Door middel van bijzondere gevoelens en ervaringen maakt de Heilige Geest waarheid op een onweerlegbare wijze aan mij bekend. Hierdoor besef ik steeds meer dat er een waar profeet op aarde is, die als spreekbuis van God fungeert en in naam en gezag de hele aarde bedient. Zijn naam is Russel M. Nelson.

 

    Verder weet ik dat ook Joseph Smith een waar profeet van God was, dat hij een instrument was in de handen van God  om 'De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen', het ware priesterschap en het evangelie te herstellen. Ik denk echt dat Risperidon daar een belangrijke factor in is geworden, om dat besef meer tot mij door te laten dringen, door verkeerde geestelijke impulsen meer op de achtergrond te houden. Ik hoop dat alle mensen die geestelijk verward zijn met nieuwe technieken geholpen kunnen worden ook al is daar een gaatje in de schedel voor nodig. En dit is mijn getuigenis in naam van Jezus Christus. Amen.