Wat zijn mijn verantwoordelijkheden toch een vreugde

 

    "Als jij het leuk vindt dat een ander dat bij jou doet dan mag je het doen." zei ik tegen Yes, de achterkleinzoon van mijn lieve vrouw. Wij waren in het gerenoveerde zwembad 'De Biezem' in Laren met een prachtige glijbaantunnel waar de vier jarige Yes geen genoeg van kon krijgen. Soms was er een lange rij voor die glijbaan waardoor het wachten een eeuwigheid voor hem leek en ik in de gaten kreeg dat hij een ster aan het worden was in het voordringen. Het begint dus al op jonge leeftijd om te leren gehoorzaam te zijn.

 

     Sinds 2002 is er bij mij een grote verandering ontstaan in mijn gehoorzaamheidsinstelling. Voor die tijd was ik wel gehoorzaam als anderen bij mij in de buurt waren en kwam ik vaak in de verleiding om met mijn gehoorzaamheid te sjoemelen. Na mijn doop in mei 2003 zijn er voor mij heel wat verantwoordelijkheden aan mijn leven toegevoegd waar niet mee gesjoemeld kan worden. Nu moet ik er wel bijzeggen dat toen ik eenmaal in contact kwam met de volledige waarheid over God en zijn Zoon Jezus Christus, het voor mij een zachtgekookt eitje was mij daaraan te houden want mijn leven was van een onrealistische naar een realistisch eeuwig toekomstperspectief gegaan die zijn weerga niet kent en hoe ouder ik word des te mooier en verlangender dat toekomstperspectief.

 

     Ik streef er nu naar om God lief te hebben boven alles en mijn naaste als mezelf. Onlangs heb ik nog les gehad over de tien geboden en hoe toepasbaar die heden ten dagen nog zijn. Ik ben er naar gaan streven om christelijke deugden in gebruik te nemen en volgens het dertiende geloofsartikel dienstbaar te zijn. Ik ben nu eerlijk, trouw, kuis, welwillend, deugdzaam en doe sinds die tijd goed aan alle mensen. Het gebed neemt nu in mijn leven een belangrijke plaats in, vooral elke ochtend en avond - samen met mijn lieveling - en als dankzegging bij iedere maaltijd.

 

    Wat ik nog het meest opmerkelijk vind aan mijn bekering is het feit dat ik één keer in de maand een etmaal aan het vasten ben en dat ik dit doe om mijn gebed kracht bij te zetten, bij het nemen van een belangrijke beslissing, of voor de gezondheid van een zieke mede broeder of zuster. Daarnaast doe ik het standaard om mijn dankbaarheid vorm te geven, want door mijn bekering is mij veel goeds overkomen en mijn leven veel gelukkiger geworden. 

 

     Ook het in acht nemen van de sabbatdag en die te beschouwen als een heilige rustdag is een verandering aan mijn leven geworden. De belangrijkste verantwoordelijkheid is het woord van wijsheid geworden, het stoppen met het gebruik van alcohol, tabak, koffie en thee. Gelukkig is drugs nooit een optie in mijn leven geweest. Maar toen ik eenmaal een getuigenis had gekregen over het plan van zaligheid heeft het me vrijwel geen moeite gekost mij aan het woord van wijsheid te gaan houden.

 

    Waar ik ook heel veel baat bij heb gehad is de wet van kuisheid, die inhoudt dat seksuele relaties alleen geoorloofd zijn binnen een wettig huwelijk tussen één man en één vrouw. Ik leef  inmiddels al twaalf jaar in een eeuwig huwelijk, samen met mijn lieveling wat mij heel veel geluk heeft opgeleverd. Verder is voor mij een zegen geworden om tien procent van mijn inkomen aan de kerk te doneren want daarna zijn werkelijk de sluizen van de hemel voor mij open gegaan. Zo alles bij elkaar zijn al die verantwoordelijkheden voor mij alleen maar een vreugde geworden en dit is mijn getuigenis in naam van Jezus Christus. Amen.